Comparte
El passat 30 de setembre vam anunciar els 8 projectes seleccionats, d’entre 97 candidatures, de la primera edició del Serielizados Kick, la incubadora de sèries en català.
8 projectes que han gaudit de diferents tutories i d’una Residència Creativa on han compartit els seus projectes amb la resta de residents i han rebut tutorització de diferents professionals de l’audiovisual.
Aquests son els ‘Kickers’ del Serielizados Kick 2022:
Joan Marc Voces, ‘Com muntar un pollastre‘
Joan Marc Voces (Terrassa, 1998) és guionista i dibuixant. Alumni d’ESCAC, ha escrit a la sèrie MotoGP Unlimited (2022) per a Mediapro.
Un dels TFG que ha escrit, Golondrinas, és un curtmetratge d’stop motion actualment al circuit de festivals. En audiovisual, s’ha especialitzat en narrativa de no-ficció i d’animació.
Per altra banda, escriu i il·lustra una tira còmica diària a Instagram (@pollo.comics), els personatges dels quals són els protagonistes de Muntar un pollastre, la sèrie seleccionada per a la incubadora del Serielizados Kick.
Ona Anglada i Marta Vivet, ‘Ja hem estat aquí‘
Ona Anglada Pujol (Banyoles, 1994) i Marta Vivet Montagut (Manlleu, 1994) són amigues i guionistes. Són cocreadores de la sèrie televisiva Les de l’Hoquei (2019-2020, guardonada amb el Premi CIMA TV per a la Igualtat al FesTVal de Vitoria 2019), han coescrit la novel·la juvenil Les de l’hoquei: L’estiu que ens va fer créixer (2020, Rosa dels Vents-Penguin Random House) i han desenvolupat una sèrie per a Netflix.
A més d’això, l’Ona és investigadora predoctoral i professora de Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, i la Marta ha escrit projectes de llargmetratges i de ficció televisiva amb productores com Morena Films i Inicia Films.
Lucas Borges, Markos Goikolea, Sergio Rodríguez i Romina Martínez, ‘Candidats, desesperats per agradar‘
Lucas Borges és un guionista, actor i director nascut a Buenos Aires i resident a Vigo (Galícia). Es va formar com a actor en la ESAD de Galícia i en JAMU (Rep. Checa), i ha treballat durant diversos anys en teatre de carrer i animació. Alhora, ha escrit i dirigit teatre, i en 2020 va fundar la companyia teatral Molest Teatre, amb Iván López i Roberto Casal. Junts van estrenar Déjanos Entretenerte i Pezas Descabezadas. Titulat en el Màster en Guió de la ESCAC, va començar a escriure el seu primer llargmetratge amb Adriá Guasch, i va supervisar més de deu guions de curtmetratge, on va conèixer a l’equip de Candidats. Actualment li han concedit la beca del Màster de Direcció de ESCAC.
Markos Goikolea és guionista i dramaturg llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i màster en Guió Audiovisual en la ESCAC. Autor del’obra de teatre Nunca he estado en Dublín, seleccionada a Noves Dramatúrgies 2021 de Donostia Kultura i produïda per Tanttaka Teatroa. Ha coescrit i dirigit el curtmetratge Desde dentro, seleccionat al Festival de Cinema de Pamplona. També ha escrit i dirigit diverses peces audiovisuals per a internet guanyant el primer premi de videocreació de Gaztezulo i el primer premi de Euspot. A més, alterna l’escriptura de ficció amb la redacció creativa per a publicitat.
Sergio Rodríguez és guionista llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Vigo, titulat en Guió de Cinema i Televisió per l’Escola de Guió de Madrid i màster en Guió Audiovisual de la Escac. Ha escrit el curtmetratge Dádiva i recentment el guió per al per al videoclip de la cançó Respirar y Batir de Willy Tornado.
Pilar Romina Martínez va cursar el grau d’estudis cinematogràfics a l’ESCAC on li van concedir la beca pel màster especialitzat en guió de cine i sèries. És coguionista del curtmetratge La Regla de Gala produït per Escac Films. Com a dramaturga i directora, ha representat en diverses sales de teatre Entre Calor y Humedad i El Albergue. Ha sigut docent del programa Cine Base de l’ESCAC i col·laboradora com a Jurat Jove al FICVI, el Festival Internacional de Curtmetratges de Vila-seca. A Tarragona crea «Vilateatre«, una companyia de teatre per a joves on treballa de professora.
David Moragas, ‘El nom del pare‘
El David és un guionista i director de cinema català. Es va graduar en Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona, i va rebre un Màster en Direcció de cinema a la NYU’s Tisch School of the Arts, a Nova York, gràcies a una beca de la Fundació Obra Social La Caixa. La seva primera pel·lícula, A Stormy Night, es va estrenar al Festival de Màlaga de 2020, va ser la pel·lícula encarregada de clausurar el festival D’A Barcelona d’aquell mateix any i es va endur numerables reconeixements, com el premi a millor guió al festival Lesgaicinemad o la nominació a millor muntatge als premis Gaudí de 2021.
El seu darrer curtmetratge, Demà Ho Deixem, és candidat als premis Gaudí d’aquest any, després d’haver passat per festivals de prestigi com Raindance, Abycine, BFI Flare o Palm Springs, i d’haver guanyat el premi del públic al festival D’A 2022. Al David li agraden els nachos tant com les històries.
Natàlia Boadas i Irene Moray, ‘KSA‘
Natàlia Boadas i Prats (1993) és guionista i graduada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra. És una de les creadores i guionistes de la sèrie de TV3 i Netflix Les de l’hoquei. Sèrie guardonada amb el premi CIMA a la igualtat al FesTVal de Vitòria. També ha co-escrit el llibre Les de l’hoquei: l’estiu que ens va fer créixer (Penguin Random House, 2020). Ha treballat com a guionista en productores con Zeta Studios o Suma Content i en el desenvolupament de projectes per diverses plataformes.
Irene Moray (1992) és fotògrafa i cineasta. L’any 2012 es trasllada a Berlín i dirigeix el seu primer curt de ficció: Bad Lesbian. Després de quatre anys a Alemanya decideix tornar a la seva terra natal, on roda el seu darrer curt com a guionista i directora: Suc de síndria, estrenat a Berlinale Shorts, nominat als EFA Awards i i mereixedor de diversos premis com el Gaudí a millor curtmetratge i el Goya al millor curt de ficció. El seu primer llargmetratge de ficció, Pell de foca, ha estat seleccionat a la Residència de l’Acadèmia de Cinema Espanyol i al TIFF Filmmaker Lab, on ha estat premiada amb el TIFF Filmmaker Lab Fellowship. Moray acaba de dirigir la sèrie ¡Martita! protagonitzada per la còmica Martita de Graná per Flooxer.
Guillem Manzanares, ‘Gat negre, gat roig‘
Nascut a Barcelona, ciutat on encara viu, i graduat en Comunicació Audiovisual a l’Universitat Pompeu Fabra.; des del 2015 es dedica a l’ajudantia de direcció, havent rodat més d’una trentena de pel·lícules i series.
L’any 2017 vaig dirigir el curtmetratge Sol Creixent, un petit homenatge al Comte d’Estiu de Rohmer. Una història de (des)amor adolescent que va aconseguir prop d’una vintena de seleccions a festivals de tot el món, i que va ser finalista als X Premis Gaudí (es pot veure a Filmin). Aquest mateix any ha dirigit la segona unitat de la pel·lícula L’Escanyapobres, d’Ibai Abad.
Marc G. de la Varga, ‘La vella estrella‘
Guionista, dramaturg i director de teatre. Ha escrit i dirigit obres com El niño de la tele, Xarnegos o Tras la puerta (Teatro del Barrio). Actualment prepara l’estrena del seu darrer espectacle, Goteres.
En el terreny audiovisual ha estat guionista i director en diferents àmbits com el documental, la televisió o la ràdio. Ha sigut guionista de Crims (Goroka. Premi RAC 2021), El Judici (The Mediapro Studio), FC Barcelona, una nova era (Amazon Prime i Barça Studios). El 2019 vaig guanyar el Premi del Jurat a Millor Pilot de Ficció al Showcase de Serielizados i el Festival Zoom. Actualment és guionista de El Foraster (Brutal Media. Premi Ondes 2016); El Búnquer, (El Corral. Premi RAC 2021) i el creador de la ficció sonora Viaje de Fin de Novios de Ràdio Primavera Sound.
Mariona Guiu, ‘Una habitació pròpia‘
Llicenciada en Humanitats per la UPF, avui divideix el seu temps com a consultora creativa per la Universitat de Melbourne, i com a directora i guionista independent. Destaquen el llargmetratge documental Singled [Out], co-produit amb Televisió de Catalunya i amb el suport d’Eurimages i l’ICEC; el curt documental Las voces pequeñas -resultat del premi ‘Documenta’ atorgat per la Fundació Telefónica-, i el multipremiat curt documental Distancias.
Directora dins del planter de realitzadors de la sèrie documental La pell dels murs, actualment treballa com a muntadora i co-guionista del llarg documental In memoriam Biel, mentre desenvolupa el seu segon llargmetratge, L´hora de les tortugues, participant del programa Rueda de l’Academia de Cine i produït amb amb el suport de l’ICAA i l’ICEC.
El Serielizados Kick és una iniciativa de Serielizados, amb l’acompanyament i la supervisió de Guionistes Associats de Catalunya (GAC).
El projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya), el finançament de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (Gobierno de España) dintre del Pla de Recuperació, Trasnformació i Resiliencia finançat per la Unio Europea – NextGenerationUE.
Hi col·laboren la Fundació Catalunya La Pedrera, SGAE Catalunya, el programa ACE/PICE i la Universitat Ramon Llull – Blanquerna.