Comparte
Un cop anunciats els 9 projectes seleccionats, d’entre 80 candidatures, la tercera edició del Serielizados Kick, la incubadora de sèries en català, es va iniciar al passat Serielizados Fest Barcelona. SZS KICK 2024
Després d’un Talent Campus amb diferents activitats incloses dins del propi festival, els 9 projectes seleccionats han gaudit d’una Residència Creativa a la Faberllull d’Olot on han compartit els seus projectes amb la resta de residents i han rebut tutorització de diferents professionals de l’audiovisual. SZS KICK 2024
Aquests son els ‘Kickers’ del Serielizados Kick 2024:
Bruna Cusí i Oriol Puig Playà
Frozen Eggs
Bruna Cusí Echaniz és una actriu nascuda a Barcelona el 1986. El 2024 ha rebut “El ojo crítico” de RNE de Cinema, una nominació a Millor Actriu als Premis Gaudí i ha estat premiada a millor interpretació al festival Premiers Plans 2024, per la pel·lícula Upon Entry. Aquest mateix any, ha rodat Three Islands de Jan Ole Gester i ha estrenat La Estrella Azul de Javier Macipe (Festival de cine de Sant Sebastià), Upon Entry, d’Alejandro Rojas i Juan Vázquez (Independent Spirit Awards) i Golem de Burnin Percebes (Festival de Màlaga). El 2018 va guanyar el premi a Millor Actriu Revelació als Premis Goya i a Millor Actriu Secundària als Premis Gaudí per la seva interpretació a Estiu 1993, de Carla Simón. També ha participat, entre d’altres, a: Mia i Moi de Borja de la Vega, La Reina de los Lagartos de Burnin Percebes, Ardara de Elsabeth Produccions, la sèrie Fácil, d’Anna R. Costa (Movistar+) i la sèrie The Alienist (Netflix). En paral·lel ha treballat en espectacles com Siglo Mío, Bestia Mía, de Marta Pazos, o La Omisión de la familia Coleman, de Claudio Tolcachir. Com a autora i directora està desenvolupant el seu primer llargmetratge Temporales, produït per Moiré Films i va quedar finalista als premis XI Quim Masó, amb el seu primer text de teatre L’ocell ferit o l’ou.
Oriol Puig Playà és un director i guionista resident a Barcelona. Llicenciat en Publicitat i RRPP per la UAB, completa la seva formació a la University of Lincolnshire and Humberside i cursa, temps després, un workshop en direcció a la New York Film Academy. Després de gairebé una dècada treballant com a publicista, recondueix la seva carrera laboral cap a l’àmbit audiovisual, on s’estableix com a realitzador, guionista i muntador freelance, fins avui. En paral·lel, desenvolupa una carrera com a curtmetratgista que li ha valgut més d’una quarantena de premis a festivals nacionals e internacionals, entre els quals destaca el premi del Públic al 18è Festival de Màlaga per It girl. Al llarg d’aquest temps ha desenvolupat projectes com a guionista per a productores com El Terrat, Oberon Cinematográfica i Cosmopolitan TV i ha realitzat peces audiovisuals pel diari satíric El Mundo Today. Més recentment, ha estat guionista de Celeste, la nova sèrie de Diego San José per a Movistar+ , i actualment està desenvolupant Las dinámicas, una sèrie còmica co-escrita amb Chema García Ibarra per a una plataforma.
Alexandra Revers i Maria Tarragó
Les Pixapixies
Graduada en Cinematografia, Alex Revers s’ha especialitzat en direcció i actualment està cursant un màster superior d’especialitat de guió a l’ESCAC. Ha escrit i dirigit el curtmetratge Pollo Hong Kong o el éxodo de las francesas quemadas (2023). La història segueix un dia en la vida d’una jove que ha viscut tota la seva vida a Lloret de Mar. En un univers plàstic i saturat, l’horrible dia de la Pili la porta a decidir fugir del seu poble natal per escapar del futur buit, precari i al servei del turista que l’espera si es queda en el fals paradís en què s’ha convertit casa seva. Un altre projecte que ha co-escrit i co-dirigit es La Despedida (2022) És un curt d’animació sobre la separació de dues amigues que emprenen camins diferents. És un retrat de l’amor i les inseguretats a l’hora d’emancipar-se i deixar anar, plasmat i realitzat amb diferents estils i tècniques d’animació, des d’estils punk fins al stop-motion. Actualment, treballa en comunicació a festivals de cinema com el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges o el Festival de Cinema Independent de Barcelona (L’Alternativa)
Graduada en cinema i audiovisuals a l’ESCAC, Maria Tarragó actualment està cursant el primer any del màster de guió a la mateixa universitat. Amor Líquido (2022) és un assaig fílmic que narra les quatre etapes vitals d’un personatge fictici que viu a la postmodernitat. El curtmetratge, il·lustrat amb una animació voluntàriament barroera, retrata a través del sarcasme i un humor cru la brevetat de les relacions sexo-afectives en l’actualitat. Aquest projecte acadèmic va formar part de la Selecció off de la quarta edició del festival u22. Juliol 22 (2023). És una autoficció que neix de la trobada de la seva creadora amb les úniques cintes que hi ha de la seva infantesa, el que queda del seu passat, del que no recorda res. Sempre li ha donat sentit a la seva identitat a través de la idea d’un passat propi completament artificial; aquestes cintes són una cosa que l’autora sempre ha desitjat tenir, però que, ara que les he aconseguides, em donen un vertigen terrible perquè suposen destruir la imatge que tella té de si mateixa i començar de nou. Aquest curtmetratge encara està en postproducció i pendent d’entrar en circuit de festivals.
Lluís Arruga
Maduixa
Lluís Arruga.Barcelona, 1999. Va ser seleccionat per participar a la Hackató. Residència per a joves talents cinematogràfics a Faberllull Olot. Ha escrit i dirigit el curtmetratge L’aranya, (La casa per la teulada), actualment en post-producció, i ha dirigit diversos videoclips. La seva vessant actoral l’ha fet formar part de projectes com Cuéntame como pasó (TVE), Moèbius (TV3),Com si fos ahir (TV3), Merlí: Sapere Aude (Movistar+), o El Metralla(TV3). A nivell teatral, ha participat en els espectacles Karaoke Elusia i Equus. Pel que fa a la música, després de guanyar el Premi Èxit al Sona 9, el concurs de música emergent d’Enderrock i CCMA, prepara el primer disc mentre produeix altres artistes. Sovint col·labora treballant en departament de càsting i coaching actoral, composant BSO o en desenvolupament de guió de projectes originals.
Adrián de la Llave i Silvia Espín
No hi ha r3s
Adri de la Llave és graduat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona el 2016. Allà va comptar amb Paula Ortiz i Laia Manresa que li van tutoritzar el projecte de guió de cinema del seu Treball Final de Grau. Des de llavors, ràdio i televisió han acollit les seves dèries com a guionista, periodista i home orquestra. Especialment, a la productora Lavinia, on ha desenvolupat gran part de la seva carrera. Durant aquest temps, també ha fet un màster en muntatge cinematogràfic a l’ECIB (on va poder muntar el curtmetratge Anantya), un curs de colorista a l’EMAV i un altre d’humor i ràdio a Tallers Radiofònics. Així i tot, la idea de la ficció mai no va deixar de sobrevolar el seu cap. El 2022, va entrar a l’escola Showrunners Barcelona, el lloc que va veure néixer Kult, un projecte de sèrie seleccionat en el concurs Links del 14è Cerdanya Film Fest. Des de llavors, s’ha involucrat en la coautoria d’altres projectes com ara l’obra de teatre de terror Maleït mirall i el projecte de sèrie thriller No hi ha r3s en desenvolupament amb Alesa Produccions.
Silvia Espin és graduada en Comunicació Audiovisual per la UPF, ha estudiat guió de sèries a Showrunners Bcn i forma part de la primera promoció del màster de Showrunners Escac-Mediaset. És una guionista que ha guanyat diversos premis pels seus projectes de sèries adolescents com Huellas, Ariadna y las posibilidades muertas i pel curtmetratge Inseparables. Ha treballat com a analista a Mediaset i com a guionista, productora de desenvolupament i analista en diversos projectes de ficció a Youplanet Pictures, on ha coescrit, entre altres projectes, la sèrie ¡Martita! (2023), nominada al premi Rose d’Or a millor sèrie de curta durada. Actualment, forma part de l’equip de diversos projectes en desenvolupament per a productores catalanes. També és professora de guió a l’ESCAC i està produint l’obra de teatre de terror Maleït mirall, coescrita amb l’Adrián de la Llave. Va ser una de les iniciadores del grup Dones, terror i fantàstic de Dones Visuals i ara és coorganitzadora de les jornades Pro de Terror Molins.
Marina Rúbies i Carles Velat
Parvata
Marina Rúbies (1996), graduada en Periodisme i Comunicació Audiovisual a la Universitat de Lleida, ha treballat al món de la comunicació en mitjans de premsa escrita, empreses culturals a la província com FiraTàrrega, ECCIT i actualment en la productora cooperativa Octubre Cinema com a sòcia fundadora. L’any 2021 estudia el Màster en Escriptura del Guió Audiovisual del sindicat de Guionistes de Catalunya amb les Universitats de Barcelona i Lleida. Ha iniciat els estudis a l’escola de cinema Bande à Part amb el Màster en Direcció cinematogràfica. El 2022 és seleccionada al laboratori de guió IsLabentura Canarias amb el projecte Aniagua i guanya el Premi a Millor Guió de Llargmetratge per DAMA + CIIF Market. El 2023, el projecte Aniagua és seleccionat al 6è Fòrum de Projectes del Festival d’Eivissa Ibicine i al XII Taller internacional de guió de BOLIVIA LAB. El 2024, al Conecta LAB de CREA Galícia. Actualment, desenvolupa com a directora el curtmetratge Niña beata i La reina. També és coguionista de Kasa, un projecte de llargmetratge del director Fernando Trullols. Imparteix classes de Narrativa en anglès i de Gèneres Televisius a la Universitat de Lleida. També és directora d’art del curtmetratge El hombre que mató a Terry Gilliam de Joel Munu; realitza anàlisi de guió i ha conduït el pòdcast Territori Creatiu de FiraTàrrega sobre processos creatius a les arts escèniques.
Carles Velat neix a Barcelona. Estudia realització a l’escola Idep, i posteriorment es especialitza en guió i direcció cinematogràfica al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya. Al 2019, és seleccionat al València Pitch Forum amb el llargmetratge M, actualment a recerca de finançament a la productora Filmax, sota la direcció d’Albert Pintó. Al 2020, és escollit per participar del taller internacional de guió Bolívia Lab amb el llargmetratge Sideral sota la direcció de Carles Torres. En 2021 és seleccionat a isLABentura amb la sèrie Los Doce, on guanya el premi a Millor Guió i el premi a millor projecte de sèrie. Al 2022, és seleccionat a DAMA Ajuda amb el llargmetratge Mía & Mía, projecte també seleccionat a la convocatòria del GAC. Paral·lelament a la seva faceta com a guionista, ha treballat en produccions cinematogràfiques formant part de l’equip de direcció en més de 20 pel·lícules. Algunes són Exodus, de Ridley Scott; The Gunman, de Pierre Morel; Ismael, de Marcelo Piñeyro; El Triat, d’Antonio Chavarrías; El Gran Vázquez, d’Òscar Àibar; Sweet Home, de Rafa Martínez; Orson West, de Fran Ruvira; o Circuit, de Xavier Ribera. A la televisió ha treballat en sèries com Cites, El Gran Nord, Gomorra o el programa Polònia.
Ann Perelló
NUA (radiografia d’un trastorn)
Mallorquina afincada a Mallorca, n’Ann es muda a Barcelona i s’inicia com a actriu amb el llargmetratge Otel·lo, de Hammudi Al-Rahmoun, pel qual se li han atorgat diversos premis nacionals i internacionals. També protagonitza els llargmetratges Amor Tóxico i Vivir y otras ficciones i en televisió ha treballat en sèries com Smiley (Netflix), Vintage (TV3) o Tramuntana (TVE). A més acaba de rodar les sèries Dieciocho (TVE) i Favàritx (HBO Max). També ha treballat com a actriu de teatre a Immunitat, de Jordi Casanovas, o a Sísísí, dirigida per Joan Arqué.
En el passat confinament ha produït, dirigit i editat els projectes 2021, per a Youtube i Betevé, i Nou Normals i Tota la veritat sobre 2020 per a IB3 TV. Serà a partir del confinament que es llença a produït i escriure l’obra de teatre NUA (radiografia d’un trastorn) premiada, entre d’altres, als Premis Teatre Barcelona, nominada als Premis Butaca i finalista als Premis Max. També està desenvolupant com a guionista el llargmetratge Olívia juntament amb Pau Escribano, creant no només en la interpretació sinó també en altres àmbits del procés creatiu.
Alícia Teba i David Casademunt
Quatre assumptes pendents
David Casademunt és graduat en direcció a l’ESCAC. L’any 2022 va estrenar la seva òpera prima, una pel·lícula original de Netflix titulada El Páramo, produïda per RodaryRodar, protagonitzada per Inma Cuesta i Roberto Álamo. El llargmetratge es va estrenar a la Secció Oficial del Festival de Sitges, i durant una setmana va ser la pel·lícula de parla no anglesa més vista al món. Aquest 2024 ha participat com a coguionista i editor del documental Stay Homas. La banda que no hauria d’existir, estrenat al Festival de Málaga. El seu curtmetratge Jingle Bells va ser seleccionat a la 56 edició del Festival de Sant Sebastià. Actualment, en David té diversos projectes en desenvolupament.
Alicia Teba és diplomada en Direcció i Guió a l’escola de cine Bande à Part i titulada en el grau superior d’il·lustració a l’Escola Llotja de Barcelona. És la coguionista de Fantasma Paca, un projecte de llargmetratge en desenvolupament seleccionat pel GAC en el Festival l’Alternativa IX Pitching Forum 2022. També és la guionista i directora del curtmetratge El Vuelo del Pingüino, seleccionat per l’ICAA i premiat per RTVE i el festival de València Cinema Jove. És l’autora i il·lustradora de la col·lecció de literatura infantil La Bruixa Ring Ring, publicats per La Galera en Castellà i Català.
Miguel Ángel Blanca, Víctor Diago i Berta Prieto
Segona Temporada
Miguel Ángel Blanca (1982), director i guionista, treballa al camp de la tragicomèdia, la doble vida i la foscor quotidiana. Ha estrenat la sèrie Autodefensa (2022) per a Filmin, co-escrita amb Berta Prieto i Belén Barenys. El seu últim llargmetratge, Magaluf Ghost Town (2021), és una cruïlla entre el terror i el costumisme local a una de les localitats més turístiques de Mallorca que reflexiona sobre les zones turístiques en decadència i la seva representació a l’imaginari col·lectiu. Els seus projectes anteriors són el llargmetratge Quiero lo Eterno (2017) i el curtmetratge Corre Brilla Luz Luz (2018), dues faules sobre el nihilisme adolescent i la fantasia de la fi del món. El segueixen La Extranjera (2015), un híbrid documental-ciència ficció que reflexiona sobre les invasions turístiques a la ciutat de Barcelona, i Un lloc on caure mort (2014), un documental musical sobre la possibilitat de gestionar la família, la classe mitjana i la música punk.
Víctor Diago (1995) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Califòrnia (Film and Media Studies). Al seu retorn va començar la seva carrera com a muntador i director, treballant en diverses produccions documentals i de ficció. Els seus últims treballs com a muntador han estat la sèrie Autodefensa i el documental Terenci, la fabulació infinita. El 2018 va dur a terme tasques amb les de productor, muntador i director per a Soy Cámara, el programa del CCCB. Acaba de finalitzar la seva primera pel·lícula com a director, Rio abajo un tigre, que es troba actualment en fase de postproducció.
Berta Prieto (Barcelona, 1998), és actriu, guionista i dramaturga. S’ha format com a actriu a diferents escoles d’interpretació com El Col·legi de Teatre, El Galliner o L’Estudi Laura Jou, entre d’altres. Es va donar a conèixer per la sèrie Autodefensa, en què participa com a co-creadora i protagonista. En teatre ha estrenat les obres El Chinabum (dir. Paula Ribó, 2018), FUCK YOU MODERN FAMILY (2019) i Derecho a Pataleta (2023), per la qual va ser companyia resident a la Sala Beckett. Prieto està preparant dues obres més com a dramaturga per al TNC i l’Auditori. És col·laboradora habitual d’El País i ha participat en diferents trobades de pensament al CCCB, La Casa Encendida o el CaixaForum.
Eva Pauné
ULTRA
Eva Pauné Martínez (1990) és guionista i productora de desenvolupament. Va estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Pompeu Fabra i es va especialitzar en guió cinematogràfic a la NYFA de Los Angeles. L’ any 2019 va ser seleccionada al programa Berlinale Talents. Des del 2013 fins el 2020 va formar part de l’ equip d’Alhena Production com a analista de guions i productora.
Ha treballat en el desenvolupament de pel·lícules com Matar a Dios (2017) o Sense Sostre (2019). El 2018 va rodar el seu primer curtmetratge La mala fe com a directora, juntament amb les seves germanes, Marina i Elena Pauné. El seu segon curtmetratge, (SLASH) A woman bleeds, rodat també amb les seves germanes, es va estrenar al prestigiós festival de Classe A ZINEBI l’any 2023. Des del 2020, l’Eva es dedica a temps complet a l’ escriptura. El seu primer llargmetratge com a guionista, Each of Us, escrit amb la Mirjam Ziegler, es troba en fase de pre-producció. El seu segon llargmetratge com a co-guionista, La Furia, dirigit per Gemma Blasco i produït per Ringo Media, compta amb el suport d’ICAA, ICEC, TV d’Aragó, Televisió Espanyola i TV de Catalunya. El projecte va ser seleccionat al Torino Film Lab i actualment es troba pendent d’ estrena amb Filmax. Actualment, l’Eva està immersa en el desenvolupament de la minisèrie ULTRA.