Coneix als participants de la 2a edició del Serielizados Kick
Serielizados Kick 2023

Coneix als participants de la 2a edició del Serielizados Kick

Serielizados Kick ha tingut la sort de poder comptar amb un fantàstic grup de 8 participants que han dut a terme diverses tutories personalitzades amb els diferents mentors de la residència creativa.

Un cop anunciats els 8 projectes seleccionats, d’entre 70 candidatures, la segona edició del Serielizados Kick, la incubadora de sèries en català, es va iniciar al passat Serielizados Fest Barcelona.

Després d’un Talent Campus amb diferents activitats incloses dins del propi festival, els 8 projectes seleccionats han gaudit d’una Residència Creativa a la Faberllull d’Olot on han compartit els seus projectes amb la resta de residents i han rebut tutorització de diferents professionals de l’audiovisual.

Aquests son els ‘Kickers’ del Serielizados Kick 2023:

Carlos Robisco
Boys don’t fly (Fuster Keaton)

Carlos Robisco Peña (Madrid, 1994), ha escrit i dirigit el curtmetratge A spot in the world (GXXD TIME, LastCrit, Shoji Films), es guionista de la sèrie SELFTAPE (Filmax, Filmin, TVE, 2023) i del llargmetratge Ovella (ESCAC Films, 2021). Ha dirigit diversos videoclips i el mediometraje-àlbum visual I ALWAYS CRY FOR YOU LIKE PINK HONEY RAIN.

En teatre, ha treballat en Karaoke (カラオケ) (Sala Flyhard), Hardcore propaganda (Sala Beckett/*Volksbühne Berlin), Festival important i Opera (ELS MALNASCUTS). Actualment escriu el llargmetratge Despertar en la mudarra (The Immigrant, Jaibo Films), la sèrie Ràdio liberty (LastCrit), i treballa com a Docent de Guió en l’ESCAC en el programa internacional “One Year Filmmaking”, i com a realitzador i productor en el col·lectiu audiovisual GXXD TIME Films.

Clara Fiol i Joan Tomàs Martínez Grimalt
Mallorca things to do (Temperatures sense canvis)

Joan Tomàs Martínez Grimalt (Palma, 1984), llicenciat en Història per la UAB, màster en Història Comparada i doctor en Arts Escèniques per la mateixa universitat, és membre de la companyia Corcada Teatre amb la qual ha estrenat diversos espectacles com a dramaturg, entre d’altres De com la inèrcia condiciona la mecànica (2015), Cabaret intimíssim (Premi ATAPIB, 2018) o Guia de supervivència per al desgel (2022). També ha estrenat altres obres com Cendres. Cartografia de l’exili (Premi Pare Colom d’Inca, 2016) o Comviure (Premi Ciutat de Palma d’Arts Escèniques, 2018). Com a guionista ha treballat a la 3a temporada de la sèrie Mai neva a Ciutat (IB3, 2019) i a la minisèrie Llim (IB3, 2023). Com a poeta ha publicat ‘Els Jorns’ (Premi Miquel Costa i Llobera per a poetes inèdits, 2008), ‘Proètica dels plaers‘ (Premi Bernat Vidal i Tomàs, 2009), ‘Obagues i solanes’ (2016), ‘Epigramari’ (2021) i ‘Fosca negra’ (Premi Jocs Florals de Barcelona, 2023).

Clara Fiol (Palma, 1995) és cantant i escriptora. Va cursar el grau superior de cant jazz al Taller de músics de Barcelona i va estudiar humanitats (UPF i UOC). Forma part del grup musical Marala. Ha publicat els poemaris Miloques i rabasses (Documenta Balear, 2018) i Còrpora (AdiA Edicions, 2021). Ha escrit els textos del projecte CRUI (OMAC, 2023). Amb Marala ha enregistrat A trenc d’alba (u98, 2020) i Jota de morir (Propaganda pel fet, 2022), premiat com a millor disc de l’any segons els premis Enderrock i Carles Santos.

Oriol Guanyabens, Claudia Aragon, Jordi Vilches,  i Cordelia Alegre
Mr. Johnson

La sèrie Mr.Johnson parteix d’una idea original de Jordi Vilches, actor i creador, i un equip de guionistes s’incorpora el 2022 per ajudar a donar-li forma. L’equip està format per Cordelia Alegre, directora i guionista, Clàudia Aragon, ajudant de direcció i directora de càsting i Oriol Guanyabens, director i guionista, els tres graduats en Comunicació Audiovisual per la UPF.

L’amistat entre els membres de l’equip, l’experiència de Jordi Vilches i el bagatge dels 4 treballant amb directors com Isaki Lacuesta, Neus Ballús o Dani de la Orden els han permès entomar l’escriptura sumant diferents perspectives que es complementen i que aporten a la sèrie un to molt diferenciat i característic dins el sector audiovisual català.

Judit Llauradó
Contacto 0

Judit Llauradó Parejo (Barcelona, 1996), graduada en comunicació audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona, on va participar en el desenvolupament de NEGRE DE MERDA (Un Capricho de Producciones) que guanyar el premi a millor Curtmetratge Documental Musical en el Festival In-Edit i el premi del públic el 2018. L’any següent va cursar el curs anual de guió de cine en l’escola Showrunners de Barcelona, on va rebre tutorització pel llargmetratge ROPA DE VERANO que fou seleccionat com a un dels finalistes del Calella Film Festival i va estar desenvolupant-se a Sábado Películas. També a treballat en l’escriptura de guions de LA ORQUESTITA (MagoProducciones) i, actualment, està desenvolupant la sèrie Contacto 0.

Guillem Villalonga i Mario Monzó
Vallclosa

Barceloní des de 1997 (casualment l’any que neix), Guillem Villalonga es va graduar en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona l’any 2021, i va cursar el Màster d’Escriptura del Guió Audiovisual d’UB, UdL i GAC el passat 2022. Ha treballat com a guionista en el programa de TVE Saber y Ganar i a la productora Fuera de Campo Films. Va formar part del jurat jove al Festival de Cinema de Venècia (2022) i del festival de curtmetratges de Barcelona, el MECAL (2023).

Mario Monzó (Terrassa, 1994) és graduat en Cinema i Mitjans Audiovisuals a l’ESCAC. Va dirigir el curtmetratge El Camino de Santiago (2017) que va guanyar el premi del jurat a Sundance TV, entre altres seleccions. Els seus projectes han estat seleccionats en el JIIFF (Uruguai), el concurs de guions de llargmetratge de comèdia La Traca (València), Ibiza Cine Fest Pitch, Benidorm Film Fest i en el laboratori de Mediapro Studios. Actualment, està desenvolupant el seu primer llargmetratge amb Mediapro Studios. A part del projecte seleccionat al KICK, Mario i Guillem han coescrit (amb Ramon Company) el llargmetratge Antonio Gilipollas Caraculo, seleccionat a l’XI Laboratorio de Guion de Cine de la SGAE en l’especialitat de comèdia (2023).

Mònica Barrio
Trinitat

Mònica Barrio (Premià de Mar, 1987), es llicencia a l’Institut del Teatre de Barcelona en l’especialitat d’Interpretació de Teatre de Text i l’any 2011 marxa a Londres on estudia teatre físic i Shakespeare. Com a creadora, el seu últim projecte audiovisual és X La Sèrie (TV3, 2020) de la que és codirectora, coguionista i actriu. També ha treballat com a actriu a MANES de la Fura dels Baus i a THE COMET de la companyia Third Arranjement, dirigida per Teresa & Andrzej Welminski. Actualment, està centrada en la creació de diferents projectes audiovisuals.

Sergi Portabella i Sergi Vallès
Descansa en Pau

Sergi Portabella, graduat per l’ESCAC, ha treballat com a muntador, realitzador de videoclips i publicitat, guionista de televisió i professor, entre d’altres coses. Ha escrit i dirigit els curtmetratges Te quiero (2009), The Astronaut on the Roof  (2010) i El fin del mundo será en Brasil (2013), seleccionats a 250 festivals i guanyadors de 70 premis. El seu primer llargmetratge, Jean-François i el sentit de la vida, es va estrenar el 2018 després de passar per diversos festivals nacionals i internacionals, va ser nominat als Gaudí i va guanyar els premis a Millor Direcció i Banda Sonora a Cinespaña Toulouse.

Sergi Vallés, actor, director i productor, s’ha format en art dramàtic al CTB i en Teatre i Educació a l’Institut del Teatre. Inicia carrera amb companyia pròpia: elnacionalNOensvol. Productor, creador i Director del pòdcast L’Última Bruixa (3Cat). Actor en produccions teatrals destacades: El Pare de la Núvia, Panorama des del Pont, Un tramvia anomenat desig. En audiovisual destaca El Nom, dir. Joel Joan, o les intervencions a l’APM. Cofundador de Kabuts (Producció i Serveis Culturals). Líder de projectes artístics com la creació i direcció del Festival de Llegendes de Catalunya durant 10 anys, o la direcció d’esdeveniments empresarials i culturals.

Marta González
Porcs al Riu 

La Marta González Gallego (Lleida, 1989) es llicencia en Comunicació Audiovisual i treballa com a directora d’art i dissenyadora de vestuari fins que es llença a escriure i dirigir els curts Mai (15 premis i 170 seleccions) i Neu, actualment en distribució. És professora de l’ECCIT i cocreadora dels projectes de sèrie Compañeras de Metralla (finalista del Concurso Internacional de Pilotos Filmarket Hub i seleccionat al VLC Pitch Forum) i Las del Opus (finalista del IX Laboratorio de Creación de Series de la SGAE i seleccionat al III CIMA Impulsa). Porcs al riu és el seu primer projecte de sèrie en solitari.

Serielizados

en .