Coneix als mentors i mentores del Serielizados Kick 2022 | Serielizados
Campus Kick

Coneix als mentors i mentores del Serielizados Kick 2022

Serielizados Kick ha tingut la sort de poder comptar amb un fantàstic grup de mentors i mentores que han dut a terme diverses tutories personalitzades amb els 8 participants i els seus respectius projectes.

Els vuit projectes seleccionats de la primera edició del Serielizados Kick han gaudit d’una Residència Creativa a l’espai Món Sant Benet, un projecte cultural, turístic i d’oci impulsat per la Fundació Catalunya, La Pedrera.

Durant aquests dies, els residents han pogut compartir espais, tallers, i rebre la segona sessió de tutories enfocades als seus projectes.

Els mentors han estat triats amb la finalitat d’ajudar de forma més personalitzada en el desenvolupament creatiu de totes històries, pensant en les necessitats dels projectes.

Aquests son els mentors del Serielizados Kick 2022:

 

Mar Coll

Graduada en direcció per l’ESCAC, realitza el curtmetratge L’última polaroid com a projecte final de carrera, i obté el premi a millor direcció dins la categoria Nova Autoria patrocinada per SGAE.

Escriu el guió de Tres dies amb la familia per al projecte Opera Prima d’ESCAC. Després d’arrasar al 2010 en l’edició dels Premis Gaudí per aquest film, la jove directora es fa amb el Premi a millor directora novell. Al maig de 2018 estrena la minisèrie Matar al padre.

Javier Olivares

Llicenciat en història (Universidad Complutense de Madrid) i màster en estètica (Universidad Autònoma de Madrid), és guionista, productor i creador de El Ministerio del Tiempo. Ha estat guionista de diverses sèries espanyoles com Los Serrano, Los hombres de Paco o Pelotas.

En teatre ha adaptat a Vargas Llosa (Pantaleón y las visitadoras), Pérez Galdós (Tristana) i ha traslladat al castellà a Benet i Jornet (Això a un fill no se li fa i Soterrani). És fundador de Cliffhanger TV.

Albert Plans

Guionista català, en l’àmbit de la televisió, ha estat co-creador i guionista de Porca Misèria (Premi Ondas) i guionista de les sèries Plats Bruts, Ventdelplà i Kubala, Moreno y Manchon, entre altres.

En l’àmbit del cinema, és coguionista de Fènix 11 · 23 (premi a la millor pel·lícula del Vittorio Veneto Film Festival) i de diversos curtmetratges. També és l’autor de l’obra teatral Diumenge tarda (Premi del Públic del Festival de Teatre de Barcelona).

Laia Manresa

Llicenciada en periodisme a La Universitat Autònoma de Barcelona, on també fa el màster d’escriptura de guions per a la televisió i el cinema. Després de col·laborar en diferents mitjans de comunicació i editorials, l’any 2000 comença a treballar amb el cineasta Joaquín Jordà i escriu els guions de les seves darreres pel·lícules.

L’any 2010 s’estrena en el món de la direcció amb la pel·lícula documental Morir de dia i a partir de llavors combina l’escriptura i els guions amb la realització audiovisual especialment en l’àmbit documental. L’any 2013 enceta la seva tasca docent com a professora associada al Grau de Comunicació de la Universitat de Barcelona.

Enric Pardo

Va estudiar l’especialitat de guió a l’ESCAC. Després de graduar-se va treballar de guionista en programes de televisió com En el aire, Els buscadors o Autoindefinits. En el món del cinema ha guionitzat Animals, El club de los buenos infieles i Trash.

També li van encarregar la coordinació de guió i el guió d’Arròs covat amb la que va guanyar un Premi Ondas. Des de 2010 treballa com a guionista de ficció per El Terrat. És professor de guió a l’ESCAC i cap de departament de Ficció TV, on ensenya als seus alumnes com fer sèries. 

El Serielizados Kick és una iniciativa de Serielizados, amb l’acompanyament i la supervisió de Guionistes Associats de Catalunya (GAC).

El projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals (Generalitat de Catalunya), el finançament de l’Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (Gobierno de España) dintre del Pla de Recuperació, Trasnformació i Resiliencia finançat per la Unio Europea – NextGenerationUE.

Hi col·laboren la Fundació Catalunya La Pedrera, SGAE Catalunya, el programa ACE/PICE i la Universitat Ramon Llull – Blanquerna.

Serielizados

en .